Bli med på Batterijakten!

Miljøagentene5.-25. mars arrangerer Miljøagentene Batterijakten. Det er en morsom, miljøvennlig og lærerik konkurranse for alle landets 4.klassinger. Innherred Renovasjon oppfordrer alle 4. klasser i våre kommuner til å delta. I Batterijakten skal elevene samle inn så mange brukte batterier som mulig, og sørge for at de gjenvinnes i stedet for at de havner i søpla, eller enda verre – i naturen. Alle som deltar får diplom og de beste batterijegerne vinner ett nettbrett per elev i den deltakende klassen.

Innherred Renovasjon støtter Batterijakten

  • Vi deltar sammen med Miljøagentene på en stand på Marsimartnan i Levanger lørdag 28. februar, der kan du melde deg på og få utdelt konkurransemateriell eller ta med deg en gratis batterieske som du kan samle batterier i hjemme.
  • 5. mars kommer 4. klasse ved Stiklestad Skole på besøk til Levanger gjenbrukstorg for å markere markere avsparket på Batterijakten. De skal selvsagt være med i konkurransen
  • Vi tar med glede i mot de innsamlede batteriene på alle våre gjenbrukstorg og sørger for at de går til gjenvinning

Hvorfor gjenvinne batterier?

Hvert år bruker vi hele 1750 tonn med batterier i Norge. Av disse kastes 1300 tonn rett i søpla – eller enda verre – i naturen!

Vanlige husholdningsbatterier er som regel sinkbatterier, og består av en stålkapsling rundt en masse av sink-manganoksid. Sink hentes ut i gruver. En dag vil det bli tomt i gruvene. Da er det også viktig at vi tar vare på de ressursene vi har utvunnet, slik at vi kan gjenbruke de mange ganger.

HVA BLIR DET TIL?

  • Plasten fra blybatterikassene kan bli til isskraper
  • Bly til nye blybatterier
  • Sink til korrosjonsbeskyttelse eller pigment i maling og i metallegeringer
  • Kadmium til nye kadmiumbatterier
  • Nikkel og kobolt til metallegeringer i stålindustrien