Bli med å holde Midt-Norge rent!

Rydd en strand - hvordan gå framNorske strender og havbunnen vår er full av sneiper, plastflasker, fiskeutstyr, engangsgriller, poser, tauverk, gamle dekk, flasker, bokser og glasskår. Vi er en nasjon av mennesker som elsker å være ute, og vi er heldige som bor i et land med mye spektakulær natur. Naturen skal vi behandle med respekt! Forsøpling er stygt og utrivelig å se på. Natur er best uten søppel!

Nå samler renovasjonsselskapene i Midt-Norge kreftene for en felles strandryddeaksjon. Men vi trenger deres hjelp! Vi ser etter små og store hender over hele landsdelen som kan være med å rydde strendene våre. Hvis du rydder, så henter vi avfallet.

Hvordan rydde?

  1. Hent gratis sekker på ett av våre gjenbrukstorg. Der får du også info om hva du gjør videre.
  2. Gi oss beskjed om hvor og når du skal rydde og avtal hvor du setter sekkene etterpå. Dette gjøres på telefon 93 62 23 89. Da blir du også påmeldt i konkurransene. Registrer også gjerne aksjonen din på holdnorgerent.no/ryddenstrand.
  3. Rydd stranda!
  4. Sett sekkene på avtalt sted. Meld fra hvor mange sekker du har på sms/mms 93 62 23 89. Er det avfall utenfor sekkene må dette meldes inn spesielt.

KONKURRANSER

Bli Årets strandrydder i Midt-Norge og vinn 10.000,-
Alle som har meldt inn sin ryddeaksjon til oss er med i trekningen. Vi trekker ut et ryddelag blant alle som deltar i Hold Midt-Norge rent.

Bli årets strandrydder i ditt nærområde og vinn 5.000,-
Vi trekker også ut lokale strandryddere i Innherred Renovasjons kommuner, der premien er 5.000,-

Fotokonkurranse: vinn 5.000,-Instragram ikon
Ta bilder mens du rydder og legg det ut på vår facebookevent «Hold Midt-Norge rent» eller på instagram med hastag #holdmidtnorgerent. Du kan også sende bildene på e-post til [email protected] Alle bilder blir med i konkurransen om en premie på 5000,-

Hvem kan delta?

Alle kan ta del i en strandryddeaksjon! Turfolk, miljøentusiaster, skoleklasser, vennegjenger, idrettsklubber, bygdelag, bedriftslag, speidere, padleklubber, dykkere, båtfolk, og alle andre med et engasjement og ønske om å bidra til et renere og triveligere nærmiljø.

Når skal jeg rydde?

7. mai er den offisielle Strandryddedagen. Akkurat denne datoen er det mange i hele Europa som går ut for å rydde strender. Dere må gjerne rydde denne dagen, men i Midt-Norge har vi strandryddeaksjon fram til 10. juni. Alle dager mellom 1. mai og 10. juni er mulige strandryddedager, bestem selv når du vil rydde.

Lurer du på noe?

Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon. Koordinator for aksjonen er trainee Ane Caspara Hammer, 93  62 23 89/ [email protected]

Banner