Strandrydding i 2020

I disse tider skulle vi normalt gått mot en aktiv strandryddesesong. Men på grunn av restriksjonene og utfordringene som følge av koronakrisa, har vi valgt å utsette vår årlige strandryddekampanje til høsten 2020.

Det betyr at vi ikke kommer til å oppfordre til store ryddedugnader våren 2020 og at vi ikke kan tilby henting av avfall.

Hold Norge rent har utsatt den nasjonale strandryddeuka til høsten, og ber om at planlagte ryddeaksjoner utsettes eller avlyses med utgangspunkt i Regjeringens restriksjoner og tiltak for å hindre spredning.

Innherred Renovasjon planla også i år en felles ryddekampanje sammen med de andre renovasjonsselskapene i Midt-Norge, og vi har som tidligere fått midler fra Miljødirektoratet til dette. Vi ønsker å sette i gang kampanjen etter sommerferien hvis det er forsvarlig da.

Hold Midt-Norge rent 2017

Rydding om høsten

Det er gode grunner til å rydde om høsten. Om våren er risikoen for å forstyrre hekkende fugl er stor mange steder. Derfor er det særlig bra for hekkende fugl å flytte ryddesesongen til høsten. Da får vi også ryddet opp etter sommerens aktivitet. Sommeren er dessverre høysesong for forsøpling, og det er viktig å rydde så mye som mulig før vinteren kommer.

Hva hvis jeg likevel vil rydde nå?

Selv om vi ikke kommer til å sette i gang kampanjen eller tilby ekstra henting av avfall, er det ikke forbudt å plukke søppel om man holder seg til de nasjonale smittevernrådene.

Her er en guide til trygg rydding under koronakrisen

Holder man avstand og kun samles i grupper med anbefalt antall personer, samt plukker opp avfall som har ligget en stund, er det ikke forbundet med smittefare.

Hva med avfallet?

Om dere frakter avfallet selv og det ikke dreier seg om store mengder tar Innherred Renovasjon i mot strandryddeavfall på våre gjenvinningsstasjoner, der vi også har gratis strandryddesekker hvis noen ønsker det. Vi minner imidlertid om at det er noe ekstra kø på gjenvinningsstasjonene i vår på grunn av smitteverntiltak og begrensning av antall besøkende om gangen.

Hvis du leverer strandryddeavfall hos oss, ønsker vi at du registrerer aksjonen i den nasjonale ryddeportalen eller at du gir beskjed til oss om hvor mye du har samlet.

Ta #5forhvalen:

Plukk søppel mens du er ute og går og kast det i nærmeste offentlige søppelkasse eller i din egen avfallsbeholder hjemme. Hvis hver femte nordmann plukker 5 om dagen, fjerner vi 35 tonn søppel fra naturen hver eneste dag! Vi kaller det 5 for hvalen.

1. Plukk 5 søppelting – når som helst, hvor som helst

2. Ta et bilde

3. Tagg bildet på Instagram med #5forhvalen