Bli med å rydde strender!

På grunn av koronaviruset ble det arrangert svært få ryddeaksjoner i vårt område første halvår av 2020. Men nå får du en ny mulighet til å bli med å rydde kysten, vassdrag og elver i Midt-Norge.

Du kan rydde hele høsten

Mellom 5. – 20. september er det nasjonal strandryddeuke, og en ypperlig anledning til å ta fram ryddelysten igjen. Men passer det ikke å rydde akkurat da, så fortsetter ryddekampanjen i Midt-Norge utover hele høsten. Det betyr at hvis du vil rydde, så kan vi hjelpe deg med gratis sekker og henting av avfallet etterpå hvis du har behov for det. Ellers kan du selv fritt levere avfallet som restavfall på en av våre gjenvinningsstasjoner.

Det er fortsatt restriksjoner i forbindelse med korona og vi henviser derfor til veileder for sikker rydding som er utarbeidet av Hold Norge Rent.  Les mer om deres anbefalinger til trygg utforming av ryddeaksjoner her.

Hvordan rydde?

  1. Registrer din aksjon i Rydde (tidligere Ryddeportalen/Hold Norge rent) og knytt aksjonen din til Innherred Renovasjon. I Rydde kan du også finne allerede planlagte aksjoner du kan delta på.
  2. Hent gjerne gratis sekker på en av våre gjenvinningsstasjoner.
  3. Kontakt oss hvis du ønsker avtale om henting av avfallet. Dette gjøres på telefon 74 02 88 40, helst i god tid før du skal rydde.
  4. Rydd stranda!
  5. Sett sekkene på avtalt sted og gi oss beskjed om at du er ferdig og hvor mye avfall det ble, eller lever avfallet selv på en gjenvinningsstasjon.
  6. Registrer mengdene etter aksjonen i Rydde.

OBS: Avfallet må plasseres et sted vi kan komme til med varebil eller renovasjonsbil. Trenger du hjelp til å frakte avfallet fra mer utilgjengelige steder, ta kontakt med oss i god tid så finner vi kanskje en løsning sammen!

Ved større ryddeaksjoner setter vi gjerne ut containere til dere kostnadsfritt. Ta kontakt hvis dere ønsker det.

Ellers kan du selv fritt levere avfallet som restavfall på en av våre gjenvinningsstasjoner. Husk å registrere mengdene i Rydde etterpå.

Registrer aksjonen din!

I den nye nasjonale ryddeportalen Rydde kan du registrere aksjoner, finne offentlige aksjoner å delta på, se statistikk, publisere bilder m.m. Det du registrerer der blir også med i nasjonale tall og bidrar til mer kunnskap om marin forsøpling. Det er særlig viktig at du registrerer mengdene der hvis du selv leverer avfallet på en gjenvinningsstasjon.

Skjermdump fra Rydde
Skjermbilde fra Rydde

Hvis du ikke har tid eller mulighet til å registrere aksjonen din i Rydde, meld fra direkte til oss om hvor du har ryddet og hvor mye avfall du har levert inn.

KONKURRANSER

Bli Årets strandrydder i Midt-Norge og vinn 10.000,-
Alle som registrerer sin ryddeaksjon i Rydde og knytter den til Innherred Renovasjon er med i trekningen. Vi trekker ut et ryddelag blant alle som deltar i Midt-Norge.