Sortering av glass- og metallemballasje

Glass- og metallemballasje

Kun emballasje 

I den nye beholderen skal det kastes emballasje av glass og metall, for eksempel syltetøyglass, hermetikkbokser, aluminiumsformer og –folie, flasker og bokser av glass og metall. Glass og metall som ikke er emballasje, som f.eks. porselen, drikkeglass, stekepanner eller redskaper av glass og metall, skal derimot ikke kastes i dunken. Disse reglene er de samme som på dagens returpunkter for glass- og metallemballasje 

Rengjør emballasjen

Emballasjen skal være ren (tom for produktrester) når den kastes. Skitten emballasje tiltrekker seg insekter og skadedyr og gjør gjenvinningen dårligere. Skyll den i kaldt vann, sett gjerne på lokk og rist for å få ut rester. Etter at du har skylt glassemballasjen trenger du ikke å skru lokket på igjen. Det er lettere å skille metall og glass fra hverandre på gjenvinningsanlegget når glassemballasjen ikke har lokket påskrudd.

Ikke knus unødig

Glassemballasjen bør være så hel som mulig. Noe vil nok knuse når det kastes i beholderen, men ikke gå aktivt inn for å knuse emballasjen før eller når du kaster den.

Glass- og metallemballasje: Ja takk, nei takk

Klikk på bildet for utskriftsvennlige plakater

Hva skjer med glass- og metallemballasje?

Dette sendes til gjenvinningsanlegget til Sirkel Glass i Fredrikstad:

Les mer:

Sirkel glass: Vi gjør gamle verdier til nye

Grønt Punkt: Sortering og gjenvinning av metallemballasje