Hold Midt-Norge Rent

Norske strender, innsjøer og vassdrag er fulle av plastbiter, flasker, fiskeutstyr, poser, tauverk og isopor. Fortsetter forsøplingen slik framover, vil det i 2050 være mer plast enn fisk i havet. Nå kan DU bidra til å redusere problemet – bli med å rydde!

Siden 2016 har renovasjonsselskapene i Midt-Norge hvert år kreftene for en felles strandryddeaksjon. Vi henter og tar i mot avfall gratis gjennom hele året, men fokuserer spesielt på en kampanjeperiode 1. mai-20. juni. Der trenger vi hjelp! Vi ser etter små og store hender over hele landsdelen som kan være med å rydde strendene våre. Hvis du rydder, så henter vi avfallet.

Hvordan rydde?

  1. Registrer din aksjonholdnorgerent.no/ryddeportalen.
  2. Hent gratis sekker på et av våre gjenbrukstorg.
  3. Kontakt oss for nærmere avtale om henting av avfallet. Dette gjøres på telefon 74 02 88 40, helst i god tid før du skal rydde.
  4. Rydd stranda!
  5. Sett sekkene på avtalt sted og gi oss beskjed om at du er ferdig og hvor mye avfall det ble.

Registrer også mengdene etter aksjonen på holdnorgerent.no/ryddeportalen.

Ved større ryddeaksjoner og rydding av grovavfall kan det være mer hensiktsmessig at vi setter ut containere. Ta kontakt hvis dere ønsker det.

KONKURRANSER

Bli Årets strandrydder i Midt-Norge og vinn 10.000,-
Alle som har meldt inn sin ryddeaksjon til oss er med i trekningen. Vi trekker ut et ryddelag blant alle som deltar i Hold Midt-Norge rent.

Bli årets strandrydder i ditt nærområde og vinn 5.000,-
Vi trekker også ut lokale strandryddere i Innherred Renovasjons kommuner, der premien er 5.000,-

Fotokonkurranseinstagram logo
Ta bilder mens du rydder og legg det ut Instagram med hashtag #holdmidtnorgerent. Vi trekker flere vinnere gjennom kampanjeperioden 1. mai-20. juni.

Hvem kan delta?

Alle kan ta del i en strandryddeaksjon! Turfolk, miljøentusiaster, skoleklasser, vennegjenger, idrettsklubber, bygdelag, bedriftslag, speidere, padleklubber, dykkere, båtfolk, og alle andre med et engasjement og ønske om å bidra til et renere og triveligere nærmiljø.

Når skal jeg rydde?
Strandryddeaksjonen arrangeres fra 1.5. – 20.6. Ønsker du å rydde før/etter er det også selvfølgelig greit, men da kan vi ikke garantere at vi kan hente avfallet. Ta gjerne kontakt med oss, eller lever avfallet selv på et av våre gjenbrukstorg.

For å bli med i konkurransene må du rydde før 20. juni.

Lurer du på noe?

Ta kontakt med oss eller se www.holdmidtnorgerent.no for mer informasjon. Følg oss også på facebook: Hold Midt-Norge rent

Hold Midt-Norge rent 2017