Komprimo – ny avfallsbøtte

Komprimo - avfallsbøtta som komprimererInnherred Renovasjon har et samarbeid med gründerbedriften Komprimo AS i Stjørdal. De har utviklet en søppelbøtte for innendørs bruk som komprimerer avfallet med opptil 70 % og dermed tar 3 ganger mer avfall enn andre søppelbøtter.

Denne avfallsbøtta skal nå testes hos et utvalg abonnenter, og vi vil derfor dele den ut til 500 husstander på en rute i Stjørdal. Erfaringene fra testperioden skal fortelle oss om dette er noe en bør satse på til alle abonnenter, og gi produsenten noen innspill til bruken av selve bøtta.

En komprimering av avfallet kan gi mulighet for sjeldnere tømming, noe som kan gi både økonomiske og miljømessige besparelser med færre turer og dermed mindre utslipp og støy fra tungtransport.

Området vi tester i, er det samme området som fram til nå har testet ut egen dunk for glass- og metallemballasje. Her er brevet som er sendt husstander i prøveområdet.

Avfallsbøtta er også tilgjengelig på det private markedet, og alle som ønsker å bruke den står selvsagt fritt til å kjøpe den inn selv! Den kan kjøpes i leverandørens nettbutikk eller i enkelte butikker, blant annet OBS.

Slik bruker du avfallsbøtta: 

 

Les mer om avfallsbøtta Frank og bruken hos Komprimo! Har du spørsmål om prøveprosjektet, kontakt Innherred Renovasjon.